FORUMS

Top-Beitragende letzte Woche
1
Jecf04 Points: 895
2
AlexeyHolms Points: 647
3
darkopus Points: 580
4
Incariuz Points: 570
5
ieve97 Points: 484
6
Hallowed Be Thy... Points: 454
7
PCR Points: 451
8
officialSinistr... Points: 432
9
Mr. Pokeylope Points: 430
10
ezkariot Points: 427

Command Center won't reinstall (escalation to SupportAssist wiped my PC)

Ethereal Faerie
  • 1

My computer bluescreened with a drive error that for some reason also changed the boot device order- that has been fixed.
The part that hasn't been fixed, is that ever since then, Alienware Command Center required 10+ clicks to open fully, and even then it would open to only the game library.
I've uninstalled it, and now the installer fails to complete, as "the wizard was interrupted before the install could be completed" is the error I get now.
I've deleted every file, folder and registry entry related to AWCC and its dependencies, and still nothing. 

Update 1
I was able to get it installed, after going through every installer available on the website the only one that worked was the one that used the old installer from April, not the Alienware Command Center Installer Manager.
However, it will not update. It goes through the process, appears to finish, stops the AWCC service, and when I inevitably have to restart it manually, the updates start again as if they were never applied.
The components are all there, but every time I open AWCC it wants to update, which then fails.

Update 2

Breakdown of what's happened

Yesterday my computer bluescreened with a KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR
Restarted with little to no issue, until i tried to start awcc- it wouldn't load
Tried reinstalling, it proceeded to fail, even after following all dell/alienware recommended steps
Ran a dskchk on both my boot drive and my secondary drive, but the secondary was my problem
Ran several repair programs that claimed to fix the issue but running dskchk revealed it was not fixed
Tried a SupportAssist repair, it failed
Tried a SupportAssist OS restore, it also failed
Tried a SupportAssist OS Recovery, it ended up wiping my pc and now I have no recovery media or backups and both drives are fried

Edited
Antworten • 3
Ethereal Faerie

I have since given up any hope of a solution and have reformatted the entire pc. I lost everything but hey, at least it works now right


Lunar

Not sure what system you have these days but I remember you having some of the older laptops before. Support Assist does not work well with the systems from 6+ years ago so I would uninstall it if you put it back on when you reset Windows.

Some people have had issues on more recent systems with reinstalling AWCC and there is a fix for it on the Alienware Discord server. 

Download Revo Uninstaller - Use Revo to remove AWCC, AW OC Tools, and anything else linked with AWCC - At the end of the uninstall for each of those apps, tell it to do an advanced scan for leftover bits - Delete all files/folders and registry entries for each of those apps using Revo - REBOOT YOUR MACHINE - Install AWCC, OC Tools etc again - REBOOT YOUR MACHINE - Try again, and see if it now works


Ethereal Faerie
MattB79 said: 16h

Not sure what system you have these days but I remember you having some of the older laptops before. Support Assist does not work well with the systems from 6+ years ago so I would uninstall it if you put it back on when you reset Windows.

Some people have had issues on more recent systems with reinstalling AWCC and there is a fix for it on the Alienware Discord server. 

Download Revo Uninstaller - Use Revo to remove AWCC, AW OC Tools, and anything else linked with AWCC - At the end of the uninstall for each of those apps, tell it to do an advanced scan for leftover bits - Delete all files/folders and registry entries for each of those apps using Revo - REBOOT YOUR MACHINE - Install AWCC, OC Tools etc again - REBOOT YOUR MACHINE - Try again, and see if it now works

Hey yea, I still have the older devices but I've had the 2019 m15 r1 since April '21 
I did try going the Revo route, still having a hard time getting OC controls and thermal management features to load and activate in AWCC